Breaking News

17 February, 2012

Rayuan Dunia Maya



 By Tina Fawwaz Nadyawan  

Bismilahirohmanirohim,…Sahabat saya Cuma ingin berbagi pengalaman
Rayuan Dunia Maya
“I’ll be 41 years next month, still single never married, I worked with CITIBANK LONDON ENGLAND. Let me know when You are online at FB, so we can chat, and because the time difference between UK and Indonesia, I would like to have your phone number, so I’ll call you anytime, I’m online. We can chat and get to know each other better….”
Itu percakapan pertama saya dengan dia teman FB dari UK.
Lalu saya jawab :
“I’m just a mother of two children,..so I’m  only take care of them,..I’m already send you  my suggested friend,..maybe you can connect them,..it’s nice to know You…”
Jawaban saya,..mencoba untuk menghindar,…tapi dia jawab lagi.
“I have added you okay, you can make at time so that we can chat,..I have added you okay…”
Jawabnya sedikit memaksa. Dan aku kembali menjawabnya;
“As a friend is fine with me,..you chat with me at 9 o’clock in the morning in Indonesia time, I’m Married that for sure, but Ican be Friend for you to talk.”
Kemudian dia menjawab lagi;
My Dearest one,
“Wishing You and your Family loads of hapipiness, good healt,and prosperty in this holiday, enjoy your holiday and create plenty of happy memories with your family. We should spend each day of our lives with smiles and laugher and…bla..bla..dengan kata – kata manis yang mendoakan keluargaku, kemudian di akhiri dengan ucapan” I WILL LOVE TO CHAT WITH YOU TODAY”.
Seterusnya kami berbincang – baincang masalah keluarga dan music karena tiap kali dia mau memuji saya atau merayu entahlah..saya selalu mengingatkannya bahwa saya tidak suka itu, tapi ada lagi yang bikin saya senyum sendiri ini kata – katanya;
“I want to tell you that  I like Asian woman so much,..”
“Why…??? I think in England the women are so beautiful…, tanyaku, kemudian dia menjawab;
“Why like Asian woman right? I had a friend here in the UK that married to an Indonesian women for over 16 year now, till now they still doing well, like two younger couple,..as for you, when I sew your frofile, something came in to my heart,..telling me to stop there, so I have to do that. From my feeling, I undesrstnad that you are a good women and I will be very happy to know you, I’m coming to You with all my heart, I have been working as banker for over 15 yers now,I never had a feeling like this before.
Orang aneh,.. lalu aku jawab;
“You are joking right? I don’t believe that, but whatever thak you for your statement, I will pray for you so you can find your soulmate that you will love forever,..biar dia jangan ngomong aneh – aneh lagi.lalu aku juga bilang padanya kalo aku sayang suamiku sebagaimana suamiku menyayangiku,..si Bule mau berhenti merayuku ?...ternyata tidak dan ini kata – kat terakhirnya yang membuat saya memblokirnya;
“To show You How much I care about You and love You with all my heart, here is the things that I bought wrist watch, gold ring,HP.laptop,computer iphone 5 and ipad apps,set of gold necklace from diane rose designer with wears and case $15.000 Fifteen thousand united state dollar,
Makin stress aja tuh bule dikiranya saya bisa di kibulin mentah – mentah, dengan ketawa aku perlihatkan ke suamiku apa yang baru saja ku baca,..suamiku bilang “ Ma apapun bisa di tulis di dunia maya, jangan di layani, walaupun niatnya berteman”
Sejak itu saya mulai hati – hati kalo memilih teman apalagi teman dari luar negeri,..sampai sekarang saya merasa heran apa sebenarnya yang di cari Bule itu dengan mengumbar kata – kata manis dan merayu,..mungkin dia mempunyai kepuasan tersendiri dengan berbuat begitu, Untuk teman – teman FB saya juga menyarankan untuk lebih hati – hati dalam berteman apalagi di dunia maya , dunia tanpa batas,..mau ngomong apapun silahkan, kecuali orang – orang mempunyai filter yang bisa menyaring mana yang baik dan mana yang salah,..mungkin pengalamanku ini bisa di jadikan pelajaran buat teman – teman semua,…
Wassalam
Banten 15 Agustus 2011 by Tina Fawwaz Nadyawan

0 komentar:

Post a Comment